Om Austrian Look

Margareta SlöörRedan som 15-åring lärde jag mig att uppskatta den tradition och det kunnande inom textil och design som finns i Österrike när jag besökte landet en sommar med min mamma.
Under en av våra utflykter besökte vi Lanz, en butik med fantastiskt skrädderi och hantverk på högsta nivå. De plagg som inhandlades där hängde kvar i garderoben många år senare för att de var så vackra och fint gjorda. Så vill jag att det ska vara på Austrian Look.

Tanken är att man blandar den klassiska österrikiska stilen med internationellt mode, och skapar ett slags ”cross over” som fungerar nästan överallt. Rätt kombinerat är det oslagbart och man känner sig alltid välklädd oavsett sammanhang. Intentionen är att hela tiden utveckla och uppdatera sortimentet och komplettera med bra leverantörer, också från andra länder i Europa. För mig är det också viktigt att plaggen är gjorda i Europa, men i butiken finns också plagg från leverantörer som producerar varor enbart i Österrike, mycket värdefullt enligt min mening!

I butiken ska man bl. a. kunna hitta en helhet, kanske en skräddad kavaj, en lite ledigare jacka eller kofta, till detta ett par byxor eller jeans, en skjorta, en tröja i cashmere eller ren ull, eller varför inte en snygg dunjacka eller en klassisk ullkappa.

På herrsidan finns utvalda kavajer i österrikisk stil, en sådan jacka passar verkligen vid alla tillfällen, den ger dessutom ett både ledigt och elegant, men ändå ett lite sportigt intryck.

Konceptet är exklusiv design med en personlig touch, hög kvalité, rena material och därmed lång hållbarhet, detta tänk känns därför mer aktuellt nu än någonsin under butikens långa mer än 40-åriga historia.

sign